Vrije Trappen

Vrije Trappen nemen in FIFA 15 kan op verschillende manieren en er zijn ook verschillende vrije trap specialisten voor. Hieronder staat uitgelegd hoe je een speler moet selecteren en verschillende vrije trappen moet nemen.

Speler selecteren:
– Kies de speler uit de lijst die het beste een vrije trap neemt, in de lijst kan je rechts zien welke speler het beste is in het nemen van vrije trappen.
– (Playstation) Druk op R2, beweeg naar beneden en selecteer met X een speler uit de lijst
of (X-Box) Druk op RT, beweeg naar beneden en selecteer met A een speler uit de lijst

Hieronder staan vier verschillende vrije trap types uitgelegd.

Power Free Kick (Harde vrije trap)
vrijetrap
– Kies een linksbenige speler als je links van het goal staat en rechtsbenig voor rechts van het goal. Schiet de bal hard over het muurtje en scoor.
– (Playstation) Houd L1 ingedrukt en de linker stick omhoog, druk op schieten (O) (houd schieten ingedrukt tot het balkje tot het derde streepje is)
of (X-Box) Houd LB ingedrukt en de linker stick omhoog, druk op schieten (B) (houd schieten ingedrukt tot het balkje tot het derde streepje is)

Dipping Free Kick (Vrije trap over muurtje)
vrijetrap2
– Kies ook hier een linksbenige speler als je links van het goal staat en rechtsbenig voor rechts van het goal. Mik op de paal (in het midden van het scherm) en schiet de bal over het muurtje en scoor.
– (Playstation) Beweeg de linker stick omhoog, druk op schieten (O) (houd schieten ingedrukt tot het balkje tot het tweede streepje is)
of (X-Box) Beweeg de linker stick omhoog, druk op schieten (B) (houd schieten ingedrukt tot het balkje tot het tweede streepje is)

Driven Free Kick (Vrije trap over de grond)
vrijetrap3
– Kies hier voor een linksbenige speler als je rechts van het goal staat en rechtsbenig voor links van het goal. Mik op het muurtje en schiet de bal onder het muurtje door en scoor.
– (Playstation) Houd L1 ingedrukt en de linker stick omhoog, druk op schieten (O) (houd schieten ingedrukt tot het balkje tot éérste à tweede streepje is)
of (X-Box) Houd LB ingedrukt en de linker stick omhoog, druk op schieten (B) (houd schieten ingedrukt tot het balkje tot éérste à tweede streepje is)

Curled Free Kick (Gekrulde vrije trap / lange afstand)
vrijetrap4
– Kies ook hier voor een linksbenige speler als je rechts van het goal staat en rechtsbenig voor links van het goal. Probeer de bal langs het muurtje te draaien en zo in de hoek achter het muurtje te scoren.
– (Playstation) Beweeg de linker stick schuin omhoog, druk op schieten (O) (houd schieten ingedrukt tot het balkje tot het tweede streepje is)
of (X-Box) Beweeg de linker stick schuin omhoog, druk op schieten (B) (houd schieten ingedrukt tot het balkje tot het tweede streepje is)

Bekijk hieronder het filmpje waarin de vrije trappen worden voorgedaan.
https://youtube.com/watch?v=FpImIUOObFw%22+width%3D%22660%22+height%3D%22380%22+frameborder%3D%220%22+allowfullscreen%3D%22allowfullscreen