Hoekschoppen

Goede hoekschoppen nemen in FIFA 15 kan een belangrijk wapen zijn! Daarom staan hieronder handige tips waarmee jij beter je hoekschoppen kan nemen.

Driven Corner Kick (Strakke voorzet)
corner1
– Neem snel de hoekschop, zodat de tegenstander minder tijd heeft zijn verdedigers goed te positioneren. Als je niet richt en direct schiet met ongeveer 60% kracht, dan komt de bal net buiten het doelgebied. (zo voorkom je dat de keeper de bal makkelijk pakt). Als de bal nog onderweg is naar de speler, druk op schieten en richt op het doel.
– (Playstation) Houd L1 ingedrukt en beweeg de linkerstick omhoog of (X-Box) Houd LB ingedrukt en beweeg de linkerstick omhoog

Width Corner Kick (Wijde hoekschop/buiten de 16 meter)
corner2
– Mik op een speler buiten de 16 meter. Geef de bal een snelheid van 3 balkjes mee. Neem de bal aan en schiet op het doel.
– (Playstation/X-Box) Beweeg linkerknuppel

Short Corner Kick (Korte hoekschop)
corner3
– Roep een tweede speler aan en wacht tot deze vlakbij staat. Doe een korte pass naar de speler. Nu kan je de bal afspelen naar een speler buiten de 16 of zelf gaan dribbelen. Je kan ook daarna direct een korte voorzet geven.
– (Playstation) L2 voor tweede speler aanroepen of (X-Box) LT voor tweede speler aanroepen

Switch to Receiver (Kies ontvanger)
corner4
– Nieuw in FIFA 15 is het selecteren van een ontvanger tijdens het nemen van een hoekschop. Gebruik de rechterknuppel als je een hoekschop neemt, nu kan je een ontvanger kiezen. Daarna kan je met de linkerknuppel de speler bewegen. Nu kan je voorgeven en de bal erin schieten.
– (Playstation/X-Box) Rechterknuppel voor ontvanger kiezen

Set Plays (Tactieken kiezen)
corner5
– Door op het pijltje naar beneden te drukken kan je een bepaalde tactiek kiezen. Zo kan je kiezen uit je spelers naar de eerste paal of tweede paal. Of het kiezen voor je spelers dicht bij de keeper of juist buiten het doelgebied.
– (Playstation/X-Box) Pijltoets naar beneden

Hoe kan je het beste een hoekschop verdedigen?
– Als een ander de hoekschop neemt probeer dan zelf de langste speler te selecteren. Probeer voor de man te komen. Kop of schiet daarna de bal zo snel mogelijk uit je eigen doelgebied.

Hieronder een instructiefilmpje over het nemen van hoekschoppen.