Aanvallen

Aanvallen is in FIFA 15 net zo belangrijk als verdedigen. Hieronder staan een aantal tips die jij kan gebruiken bij het aanvallen.

Tip 1: Dribbelen langs de tegenstander
– Om te dribbelen langs de tegenstander moet je goed met de linker joystick kunnen sturen en daarnaast ook met de rechter joystick af en toe een truc kunnen doen. De beste beginner trucs om te tegenstander te passeren zijn hier te vinden. Daarnaast kan je ook alle trucjes bekijken en leren door op ‘FIFA 15 Trucs’ te klikken.

Tip 1.1: Gebruik bij het aanvallen de beweging ‘terugtrekken’ om je tegenstanders uit te schakelen.
– Kijk goed waar de verdedigers van de tegenstander zich bevinden en trek de bal terug en draai de andere kant op. Hierdoor creëer je ruimte voor jezelf en kan je makkelijk doorlopen of de bal afspelen. Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe het in de praktijk eruit ziet.
Besturing: Playstation L1+R1 / X-Box LB+RB

Tip 2: Tiki-Taka voetbal spelen (voor gevorderden)
– Voor deze stijl van voetbal moet je veel geduld hebben en nauwkeurig kunnen passen. Niet de bal snel vooruit willen spelen, maar achterin de vrije man opzoeken en die aanspelen. Daarvoor moet je soms ook terug lopen in plaats van vooruit. Let er op of een vrije medespeler een tegenstander wegduwt en daardoor vrij komt te staan, dat is ook een moment dat je deze speler kan aanspelen. Bij deze speelstijl is het vooral het geduld wat je moet kunnen bewaren en wachten op de vrije man. Daarbij heb je soms wel trucjes nodig om jezelf vrij te spelen voorin. Maak ook gebruik van lichaamsschijnbewegingen en nepschot, hoe je deze trucs kan doen staat in de lijst van ‘FIFA 15 Trucs’. Bekijk onderstaand filmpje om een indruk te krijgen.

Tip 3: Scoren tegen sterke verdediging (parkeer de bus)
– Er zijn soms tegenstanders die heel verdedigend spelen en de speelstijl parkeer de bus gaan spelen. Door tegen deze tegenstanders te scoren kan je het beste via de flank het strafschopgebied inlopen en dan vooral dicht langs de achterlijn lopen. Als je zover bent leg je de bal af aan een medespeler en schiet je de bal erin. Maar hoe passer je de tegenstander op de flank? Dat kan door de linker joystick te gebruiken. Daarmee kan je de tegenstander passeren, maar kijk eerst welke kant je er langs wilt. Tip: kies vooral de kant die het dichtst bij de achterlijn ligt, dit is namelijk het moeilijkst te verdedigen. Bekijk hieronder ook het filmpje, zodat je een idee hebt hoe het moet.